Het is belangrijk om één tot twee keer per jaar uw dakkapel een schoonmaakbeurt te geven. Bent u van plan om dit in de winter te doen? Dat kan, al zijn er wel aantal zaken waar u op moet letten. We delen drie belangrijke tips om uw dakkapel schoon te maken in de winter.

Een dakkapel krijgt het hele jaar door veel te verduren. Door zon, regen, wind en stof kan er een vieze aanslag ontstaan. Door een dakkapel zo’n twee keer per jaar een schoonmaakbeurt te geven, verleng je de levensduur en voorkom je beschadigingen. En een schone dakkapel ziet er uiteraard een stuk mooier uit! Het is mogelijk om uw dakkapel te laten reinigen, maar zelf schoonmaken is ook een optie. Met deze drie tips kunt u simpel en snel zelf uw dakkapel schoonmaken in de winter.

Tip 1: Houd rekening met slecht weer

In de winter kan het weer zeer onstuimig zijn. Stel de schoonmaakbeurt uit bij regen, wind, hagel en sneeuw. Om uw dakkapel schoon te maken, heeft u een ladder nodig. Ga daarom alleen te werk als het droog weer is en niet hard waait. Bij het reinigen van uw dakkapel is veilig te werken gaan zeer belangrijk. Vriest het? Ook dan heeft het schoonmaken van uw dakkapel weinig nut. Het water dat u gebruikt kan dan bevriezen.

Tip 2: Verwijder eerst het grove vuil van uw dakkapel

Voordat u met een emmer sop aan de gang gaat, is het belangrijk om eerst al het grove vuil te verwijderen. Denk daarbij aan bladeren en zand. Met een stoffer en blik kunt u dit eenvoudig van uw dakkapel afvegen. Gebruik vervolgens een tuinslang om het overige zand mee weg te spoelen. Wanneer u dit niet doet, kan het zand gaan schuren en uw dakkapel beschadigen tijdens het schoonmaken in de winter.

Tip 3: Gebruik geen hogedrukspuit of schuurspons

Het gebruik van een hogedrukspuit lijkt de ideale oplossing voor het schoonmaken van uw dakkapel, maar dat is het niet. De kracht van het water kan de dakkapel beschadigen. Voor het schoonmaken heeft u enkel een emmer lauw water (met een scheutje afwasmiddel of allesreiniger) en een zachte spons nodig. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en ook geen schuursponsjes, want daarmee kunt u krassen op uw dakkapel veroorzaken. Met een zachte spons poetst u de dakkapel makkelijk schoon. Spoel daarna nog even na met schoon water.

Geniet van een schone dakkapel in de winter! Heeft u nog aanvullende vragen omtrent het schoonmaken van uw dakkapel? Bel ons gerust voor advies.

Wij nemen contact met u op