Gemeenten werken al langer met luchtfoto’s, maar deze zijn net als de beelden van Google Earth niet altijd actueel. Bovendien is het maken van luchtfoto’s kostbaar. Met de satelliet kan diegene die zonder vergunning een dakkapel plaatst, keuken of serre uitbouwt binnen drie dagen worden opgespoord. De satelliet kijkt feilloos langs alle bomen en andere obstakels en maakt opnames tot wel 10 centimeter nauwkeurig. De satelliet komt gemiddeld eens per drie dagen langs.

Vergunning dakkapel
De vergunningsvoorwaarden voor het uitbouwen en verbouwen van uw woning verschillen per gemeente. Het is dan ook raadzaam om tijdig de richtlijnen op te vragen over de noodzaak van het aanvragen van een WABO-vergunning (voorheen bouwvergunning) en eventuele vrijstellingen in uw gemeente. U kunt ook een vergunningcheck doen via het digitale omgevingsloket op internet. Zorg dat u de vergunning heeft voor u aan de verbouwing begint. Dat voorkomt problemen en kosten achteraf.

BM Daktechniek plaatst uitsluitend houten en kunststof dakkapellen waarvoor een toereikende vergunning is verleend of waarvoor vergunningsvrijstelling is afgegeven. Desgewenst kan BM Daktechniek de vergunningaanvraag voor u verzorgen. Bekijk de prijs dakkapel of vraag een offerte dakkapel aan.

Meer informatie over vergunningen

Wij nemen contact met u op