De dakkapellen van BM Daktechniek zijn voorzien van hoogwaardig hang- en sluitwerk. Dit beslag van uw ramen zal probleemloos werken als u uw dakkapel regelmatig reinigt en jaarlijks onderhoud pleegt.

Voor dit onderhoud is het niet nodig om technische kennis te hebben. Het gaat om het smeren en invetten van alle onderdelen van het hang- en sluitwerk van uw dakkapel.

Smeren van de draaiende delen kozijnen in uw dakkapel

Door tenminste eenmaal per jaar scharnieren en bewegende delen van het beslag te smeren zult u de levensduur van uw kozijn verlengen.  Smeren is eenvoudig. Kies voor een vetvrij smeermiddel en breng dit aan op alle bewegende onderdelen van het beslag. Het is belangrijk dat dit vetvrij is, omdat er dan geen vuil of stof wordt aangetrokken. Leg bij het smeren een krant of doek onder het raam om lekkages op te vangen.

Sloten cilinders onderhouden

De ramen van een dakkapel van BM Daktechniek kunnen worden voorzien van sloten. Om de sloten goed te laten werken is het handig om de cilinders in de raamkrukken jaarlijks te voorzien van een beetje slotspray. Slotspray is waterverdringend, waterafstotend, heeft een beschermende en smerende werking en voorkomt slijtage.

Sluitplaten onderhouden

Sluitplaten zijn er voor de afwerking van slotgaten in het kozijn en zorgen ervoor dat het vensterbeslag goed gebruikt kan worden. Door het metalen uitsteeksel dat omgebogen kan worden, wordt het slot opgevangen. Hiermee is het kozijn beschermd bij het dichtvallen van het raam. Het is verstandig om stalen veiligheidssluitplaten  doorlopend in te vetten om uitslijten te voorkomen. Controleer regelmatig de schroeven in de sluitplaten. Vervang afgebroken schroeven en draai losse schroeven aan.

Op zoek naar een nieuwe dakkapel?

Bij BM Daktechniek maken we dakkapellen op maat. Met het plaatsen van een dakkapel zorgt u ervoor dat u de zolder van uw huis als volwaardige werk- of slaapkamer kunt gebruiken. Wij zorgen er graag voor dat uw nieuwe dakkapel past bij de uitstraling van uw huis en dat u door de hoge kwaliteit jaren plezier van uw investering heeft. Vraag vandaag nog een vrijblijvende een offerte aan voor de door u gewenste dakkapel.

Wij nemen contact met u op