Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) wil dit percentage verhogen naar 95%.

KiKa werft daarom fondsen voor vernieuwend onderzoek, meer genezing, verminderen van pijn tijdens de behandelingen en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook geeft KiKa voorlichting over kinderkanker.

Toer de Dellen

De twee kinderen van de familie Kroes uit Oldebroek kregen op zeer jonge leeftijd kanker. Gelukkig zijn ze genezen. Het gezin wilde iets terugdoen voor KiKa en begon in 2012 met het organiseren van de ‘Toer de Dellen’.

Toer de Dellen is een sportief evenement waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Kika. Dit jaar vindt de zevende editie plaats op zaterdag 23 juni.

Toer de Dellen dankt haar naam aan een in de omgeving geliefde fiets- en hardloop-route door de prachtige heuvelachtige omgeving van de gemeenten Oldebroek, Heerde en Elburg. De route is ongeveer 30 km. Het rondje Dellen kan bijvoorbeeld wandelend, fietsend, hardlopend of skeelerend afgelegd worden. Jong en oud; iedereen mag meedoen!

De deelnemers laten zich sponsoren en op die manier worden jaarlijks tienduizenden euro voor KiKa opgehaald.

Bingo in de Citybar

Een van de medewerkers van BM Daktechniek loopt 23 juni mee in de Toer de Dellen. Om geld in te zamelen voor KiKa wordt er op 15 juni een bingo in de Citybar te Elburg georganiseerd. Een van de prijzen – een VT Wonen cadeaubon ter waarde van € 50 en diverse woonmagazines – wordt door ons beschikbaar gesteld. Komt u ook op 15 juni om 20.30 uur naar de Citybar?