In Nederland houden we van raamdecoratie. In vrijwel ieder huis, van begane grond tot aan de dakkapel op zolder, zijn jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, vouwgordijnen, gordijnen of horren te vinden. Maar heeft u zich wel eens afgevraagd hoe lang raamdecoratie al bestaat?

Geschiedenis van raamdecoratie

Al in het oude Egypte werd met geweven doeken geprobeerd om de felle zonnestralen te blokkeren die in de paleizen en tempels – met de open zuilenarchitectuur – naar binnen scheen. In het oude Griekenland en het Romeinse rijk werden grote geweven doeken ter decoratie opgehangen. De doeken werden voorzien van bloemmotieven en op bijzondere wijze gevouwen. In de tijd van de Gotiek (1100-1500) zorgde de kunst van het beschilderen van glas ervoor dat gordijnen als raambekleding minder werden gebruikt. Huizen en kastelen werden wel volgehangen met doeken om warmte van haardvuren vast te houden. In de eeuwen erna, van de Barok tot onze tijd werd raamdecoratie een vaste waarde in de huizen. Er kwamen ook steeds slimmere systemen om raamdecoratie op te hangen.

Trends in raambekleding

Raambekleding is – net als onze kleding – de laatste jaren onderhevig aan mode. Trends volgens zich steeds sneller op. Wie kent er niet de groene ‘’Luxaflex’’ uit de jaren ’70. Er is de laatste jaren heel wat veranderd. Tegenwoordig is ook techniek steeds meer onderdeel van raamdecoratie geworden. Zo zijn er al gordijnen die ’s morgens zachtjes oplichten om op die manier de natuur na te bootsen en het opstaan makkelijker te maken!

Keje raambekleding voor uw kunststof dakkapel

Natuurlijk wilt u ook zorgen dat de ramen in uw dakkapel op een fraaie en effectieve manier worden voorzien van raambekleding. De speciale draai-kiepramen van onze dakkapellen vragen om een speciale aanpak. Bij BM Daktechniek hebben we daarom gekozen voor de raamdecoratie van Keje. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een van de grootste maatwerk productiebedrijven van raamdecoratie in Nederland.

De Splendid Pliss heeft in de treklijst een geïntegreerd handgreep en is voorzien van een uniek vergrendelsysteem waardoor deze in elke gewenste stand gepositioneerd kan worden. De bediening is top-down/bottom-up en de geplisseerde stoffen zijn leverbaar in diverse kleuren en in diverse stofsoorten, van decoratief tot verduisterend.

Overweegt u uw kunststof dakkapel te laten voorzien van Keje raamdecoratie, maar wilt u eerst het effect ervaren, kleuren vergelijken en persoonlijk advies? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze dakkapel showroom te Harderwijk. Neem voor meer informatie óf het maken van een afspraak contact met ons op.

Wij nemen contact met u op