Het lage 6% btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat blijkt nu definitief uit de gepresenteerde Miljeonennota 2015. Het verlaagde btw-tarief voor bouw en renovatie wordt verlengd tot 1 juli 2015. Goed nieuws voor iedereen die het komende half jaar een dakkapel wil laten plaatsen of renoveren.

Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving dat het lage btw-tarief blijft gelden tot juli volgend jaar al eerder. Op prinsjesdag is de maatregel nu definitief bekendgemaakt. Bouwend Nederland is verheugd dat het kabinet het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties met een halfjaar verlengt. De maatregel zou eind van het jaar stoppen, maar geldt dan tot juli 2015. Ook Vereniging Eigen huis is positief.

Voorkom waarde daling door achterstallig onderhoud
VBO Makelaar is om andere redenen verheugd over de maatregelverlenging. Uit een inventarisatie blijkt dat 20% van te koop staande woningen een onvoldoende scoort voor onderhoud. In 85% van de gevallen leidt die onderhoudsachterstand tot waardedaling. Drie op de vier koophuizen worden trager verkocht door gebrekkig onderhoud. Verlenging van de maatregel kan woningeigenaren stimuleren hun achterstallige onderhoud aan te pakken.

“De verlengde btw-verlaging maakt het laten uitvoeren van onderhoud nog een extra half jaar beter betaalbaar. Dit biedt woningeigenaren de kans de onderhoudsproblemen niet verder uit de hand te laten lopen”, zegt Hans van der Ploeg, directeur van VBO Makelaar. Hij spoort eigenaren aan de komende maanden gebruik te maken van het lage btw-tarief om verdere waardedaling te stoppen.

Plaatsen dakkapellen is een goede investering in je huis
Het plaatsen van dakkapellen op zolder is een prima mogelijkheid om meer ruimte te creëren. Als u bestaande ruimtes nu niet goed kunt gebruiken omdat er geen of weinig daglicht is, kan een dakkapel of dakraam een eenvoudig en betaalbaar alternatief zijn.

Niet iedere verbouwing verhoogt de verkoopwaarde van uw woning. Wanneer u kiest voor vakkundige installatie en duurzame materialen verdient u uw investering zeker terug. Bij het plaatsen van een dakkapel is het daarom belangrijk te kiezen voor kwaliteit en maatwerk. Zorg ook voor een passend ontwerp, goede isolatie en toereikende vergunning.

Kies voor kwaliteit
BM Daktechniek levert al meer dan 20 jaar traditionele, kwalitatieve maatwerkdakkapellen van hardhout en kunststof. Er zijn diverse modellen mogelijk (schuin of plat dak). Het glas en de constructie hebben een hoge isolatiewaarde. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u adviseren over dakkapel of dakraam, passend bij uw wensen en mogelijkheden.

Uw dakkapel is in een dag geplaatst en u ontvangt standaard 10 jaar garantie op alle materialen en de gehele constructie (bij deugdelijk onderhoud).

Meer woongenot, licht en ruimte
Een verbouwing levert u direct meer woongenot, licht en ruimte op. Bovendien is het een prima investering als u later besluit alsnog te verhuizen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Bekijk dan de prijs dakkapel en vraag een offerte dakkapel aan. Ook voor uw kunststof dakkapel.