Onderhoud van kunststof kozijnen van uw dakkapel is niet ingewikkeld of tijdrovend. Het betekent vooral het reinigen van de kozijnen.

Vergeleken bij houten kozijnen – die regelmatig geschuurd en opnieuw geverfd moeten worden – zorgt het reinigen van de kozijnen ervoor dat u jarenlang van uw kunststof kozijnen kunt genieten. Het reinigen van kunststof zorgt ervoor dat het materiaal niet vroegtijdig verouderd of verkleurd en dat er geen stof in de scharnieren of naden trekt.

Hoe moet ik kunststof kozijnen reinigen?

Reinigen van kunststof kozijnen doet u het beste door het kunststof materiaal met een speciaal  reinigingsmiddel voor PVC-profielen te gebruiken. Met een dergelijk middel voorkomt u dat het profiel van uw kozijnen beschadigt. Gebruik een spons of een zachte doek om te poetsen en spoel het sop zorgvuldig af, ook als u een verantwoord schoonmaakmiddel gebruikt. Ons advies is om de kunststof kozijnen van uw dakkapel minimaal twee keer per jaar te reinigen.

In de was zetten van kozijnen

Naast het reinigen van de kozijnen is het verstandig om de kunststof kozijnen ook jaarlijks in een kunststof was te zetten. Deze was vormt een extra beschermlaag die voorkomt dat het materiaal verouderd. De was zorgt ervoor dat aanslag en vocht worden afgestoten en UV straling minder impact heeft.

Dakkapel advies op maat

Overweegt u de aanschaf van een dakkapel voor uw huis? Neem eens een kijkje in de showroom van BM Daktechniek in Harderwijk. Als u vooraf een afspraak maakt, nemen we alle tijd om u alle mogelijkheden voor een passende dakkapel te laten zien.

Wij nemen contact met u op