Kent u dat effect? De dakkapel aan de schaduwzijde van uw huis wordt langzaam geler van kleur.  Dit geler worden van de verf bij een houten dakkapel is het proces waarbij – vooral witte verf of verf in een crème tint – na verloop van tijd geler wordt.

Waarom vergeelt een houten dakkapel?

Houtwerk van een dakkapel dat is geschilderd met verf op terpentinebasis, is onderhevig aan vergeling. Terpentine verdunbare verven zijn namelijk gemaakt op basis van alkydhars. Deze hars heeft van nature een gelige kleur en door een chemische reactie met zuurstof uit de lucht kan deze gele kleur terugkomen in de verf. Vooral op plekken waar geen tot weinig zonlicht komt ontstaat dit ontsierende effect.

Kleurechte kunststof dakkapel

Vroeger kon het kunststof materiaal, dat werd gebruikt voor dakkapellen, ook geel worden na verloop van tijd. Vooral in de eerste generatie dakkapellen ziet u dit effect terug.

De nieuwste kunststof dakkapellen kunnen veel beter tegen zonlicht dan die van vroeger. Ze zijn uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden, industriële gassen, zilte zeelucht en uitlaatgassen. Kunststof dakkapellen van BM Daktechniek verkleuren niet. Omdat kunststof nooit geschilderd hoeft te worden zijn ze onze dakkapellen niet alleen mooi, maar ook nog eens onderhoudsarm.

Kunststof dakkapel die eruit ziet als een houten dakkapel

Moderne kunststof dakkapellen kunnen worden geleverd in bijna alle RAL kleuren. Wist u dat we bij BM Daktechniek ook kunststof dakkapellen leveren met de uitstraling van een houten dakkapel? Met een afwerking van Keralit kunststof rabatdelen, voorzien van een houtnerf krijgt uw houtlook dakkapel de uitstraling die u zoekt.

Bekijk de kleuren van Keralit in onze showroom

Keralit is een mooi en onverwoestbaar materiaal dat wij gebruiken bij de afwerking van uw kunststof houtlook dakkapel. In onze showroom staat een duidelijk Keralit display zodat u vooraf de kleur kunt kiezen. Neem voor meer informatie óf het bezoeken van onze showroom contact met ons op. Wij plannen dan een afspraak in, zodat u onze dakkapel showroom kunt bezoeken en we u uitgebreid kunnen informeren en adviseren.