Staat u op het punt om een dakkapel te laten plaatsen op uw huidige dak? De kans is erg groot dat u hier veel plezier van zal beleven! Een dakkapel zorgt voor meer licht in huis, maakt ruimtes groter, enzovoorts. Voordat u een dakkapel kunt laten plaatsen is het belangrijk om voor voldoende onderhoud aan uw dakbedekking te zorgen. Door uw dakbedekking regelmatig te onderhouden wordt de kans op vervelende complicaties erg klein. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage aan de dakkapel. Een lekkage is vaak het gevolg van dakbedekking wat beschadigd of ernstig versleten is. Mocht de dakbedekking aan vervanging toe blijken te zijn, dan kunt u deze klus laten uitvoeren tijdens het plaatsen van de nieuwe dakkapel op je dak.

Vervelende lekkages in de buurt van je dakkapel

Wanneer de dakbedekking niet goed onderhouden is, of wanneer de dakkapel niet op de juiste manier wordt geplaatst, kunnen er lekkages ontstaan. Lekkages hebben de vervelende eigenschap dat ze in veel gevallen voor een blijvende waterschade zorgen als u ze niet tijdig detecteert. Doordat de bron van een lekkage vaak erg klein is, blijkt het detecteren van een lekkage rond de dakkapel niet altijd even eenvoudig te zijn. Reden genoeg om hier de hulp van een loodgieter voor in te schakelen.

Loodgietersbedrijven beschikken volgens een loodgietersbedrijf in Leiden over steeds meer hulpmiddelen om de bron van een lekkage al in een vroeg stadium te kunnen detecteren. Denk bijvoorbeeld aan een lekdetectie met ultrasone trillingen of een thermografische camera. Dankzij dergelijke hulpmiddelen is hak- en breekwerk overbodig geworden.

Hulp bij het oplossen van problemen met de dakbedekking

Mocht de dakbedekking ernstig versleten of beschadigd blijken te zijn, dan kunt u eveneens op de hulp van een loodgietersbedrijf in de buurt rekenen. Een loodgieter kan de kleine beschadigingen aan de dakbedekking herstellen. Mocht een loodgieter de schade niet kunnen herstellen, dan kunt u altijd nog een dakdekker inschakelen om de schade te laten herstellen. Ook na het plaatsen van de dakkapel is het belangrijk om voor voldoende onderhoud te zorgen. De dakkapel wordt immers ook van dakbedekking voorzien.