Een dak heeft een zeer interessante constructie, in het bijzonder als  het dak van uw woning van een dakkapel is voorzien. Denk echter niet alleen aan de constructie van het dak, maar ook aan de dakbedekking, de regenpijpen en dakgoten onder de dakbedekking, enzovoorts. Om het dak in een goede conditie te houden is het belangrijk om op zeer regelmatige basis onderhoud aan het dak uit te laten voeren. Laat de dakbedekking bijvoorbeeld op beginnende beschadigingen controleren, laat de regenpijpen eens per zoveel jaar doorspuiten om een verstopping in de afvoer onder de regenpijp tegen te gaan, enzovoorts. Dergelijke complicaties zorgen bij veel woningbezitters voor een grote ergernis, omdat verstoppingen en lekkages vaak lastig zelf te verhelpen zijn. Heeft u weleens geprobeerd de bron van een lekkage te vinden?

Een dakspecialist inschakelen voor de dakbedekking

Een van de werkzaamheden die veel dakspecialisten zeer regelmatig uitvoeren is het onderhouden van de dakbedekking op uw dak en dakkapel. Door de jaren heen kunnen er kleine barstjes en gaatjes in de dakbedekking ontstaan, waarlangs het regenwater en andere vormen van neerslag in uw woning kunnen trekken. Eenmaal binnen trekt het vocht in muren, vloeren en plafonds, met alle gevolgen van dien. Om deze reden is het belangrijk om een dakspecialist eens per zoveel jaar naar de staat van uw dakbedekking te laten kijken. Zo kan er tijdig worden ingegrepen als de dakbedekking op uw dak of dakkapel versleten of beschadigd blijkt te zijn.

Voorkom verstoppingen in de regenpijpen

Naast de hulp die een loodgieter kan bieden bij het herstellen van beschadigde of versleten dakbedekking, kan een loodgieter ook helpen bij het voorkomen van regenpijpverstoppingen. Zeker in de herfst en winter kan er veel blad in de regenpijp terechtkomen, met alle gevolgen van dien. Het blad zakt in de afvoer naar de bodem en kan hier niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer. Dit vormt het begin van een verstopping, die vervolgens niet meer zelf te verhelpen is. Ga zo’n situatie tegen door de afvoer onder de regenpijp van het dak zeker eens per twee jaar door te laten spuiten door een loodgieter in de buurt.