Hout is een tijdloos materiaal wat veel mensen aanspreekt om in en rond het woning te gebruiken. Hout is tijdloos en warm en kan helemaal naar eigen wens en smaak worden afgewerkt. Hout heeft eigenlijk maar 1 nadeel; het heeft onderhoud nodig. 

Houten dakkapel of toch liever houtlook

Ook voor een dakkapel kan hout een mooie keuze zijn. Maar juist bij de aanschaf van een houten dakkapel speelt het onderhoud een belangrijke rol. Een houten dakkapel heeft veel te lijden van wind, regen en zon. Om hout mooi te houden is het eigenlijk nodig om deze eens in de 2-3 jaar te schuren en te schilderen. 

Waar u de houten kozijnen en deuren op de begane grond en de eerste verdieping van uw woning nog met een ladder of een kleine steiger zelf kunt schilderen is dat bij een dakkapel toch een ander verhaal. Alleen al voor uw eigen veiligheid is het inhuren van een professioneel schildersbedrijf aan te raden. Toch is er een alternatief waarbij het onderhoud een veel minder grote rol speelt, de houtlook dakkapel.

De uitstraling van hout en voordelen van kunststof: houtlook

Bij een houtlook dakkapel combineert u de uitstraling van hout met het vrijwel onderhoudsvrije karakter van kunststof. Kunststof klinkt misschien wat goedkoop, maar het kunststof houtlook materiaal is de laatste jaren enorm in kwaliteit en uitstraling verbeterd. Zeker als u voor de kwaliteit en het vakmanschap van BM Daktechniek kiest.

De houtlook bij een dakkapel van BM Daktechniek ontstaat door de dakkapel te voorzien van generfde kunststof planken (rabatdelen) in plaats van gladde kunststof beplating. U kunt bij uw kunststof houtlook dakkapel ook kiezen uit een groot aantal kleuren allen voorzien van een natuurgetrouwe houtnerf. Op die manier zorgen we ervoor dat een houtlook dakkapel qua stijl en uitstraling helemaal past bij uw woning. Ook als uw woning – bijvoorbeeld op de begane grond – van echt houten kozijnen en deuren is voorzien. 

Een kunststof houtlook dakkapel biedt alle voordelen van een kunststof dakkapel. Een houtlook dakkapel is duurzaam, vocht- en Uv-bestendig. Bovendien behouden de kunststof rabatdelen hun kleur. Modern houtlook materiaal heeft bovendien een prima isolatiewaarde.

Het grootste voordeel van houtlook is natuurlijk het feit dat onderhoud nauwelijks nodig is. Behalve een regelmatige schoonmaakbeurt is kunststof houtlook materiaal onderhoudsvrij. 

Niet overschilder baar

U moet er rekening mee houden dat houtlook niet kan worden geschilderd. Dit betekent dat u een zorgvuldige keuze moet maken met het kiezen van de kleur houtlook rabatdelen. Het gratis en eenvoudig aanvragen van kleurmonsters is mogelijk via onze website. Lees hier meer over de houtlook dakkapel.

Heeft u verdere interesse in een houtlook kunststof dakkapel? Een adviseur van BM Daktechniek denkt graag met u mee en laat u de vele mogelijkheden graag zien.

Wij nemen contact met u op