Met het plaatsen van een dakkapel krijgt u veel extra ruimte in uw huis. Zowel in kubieke als vierkante meters gaat u dankzij een dakkapel profiteren van extra ruimte in uw huis. Maar hoeveel ruimte krijgt u er eigenlijk bij met een dakkapel?

Licht en ruimte

De belangrijkste redenen voor het plaatsen van een dakkapel zijn behoefte aan licht en ruimte. Een zolderverdieping verandert met een dakkapel in een lichte, ruimte slaapkamer of een prima werkruimte. U zult verbaasd zijn hoeveel licht een dakkapel op uw donkere zolder brengt.

Hoeveel meter krijg ik erbij met een dakkapel?

Om te bepalen hoeveel ruimte u er exact bijkrijgt met het plaatsen van een dakkapel, moet u twee dingen weten. Het gaat om de hellingshoek van uw dak en de breedte van de te plaatsen dakkapel. Voor de gemiddelde situatie gaan we uit van een dak met een hellingshoek van 35 tot 45 graden en een dakkapel van 3 meter breed. U krijgt er na het plaatsen van de dakkapel zo’n 4,5 m2 aan leef- en loopruimte bij.

Hoe breder de dakkapel, hoe meer vierkante meter. Als u een dak met een gemiddelde hellingshoek heeft, krijgt u er met een dakkapel van 2 meter breed zo’n 3 meter woonoppervlak bij. Bij een dakkapel van 5 meter breed is de winst ruim 7 vierkante meter.

Flauw dak meer ruimtewinst

U kunt zich voorstellen dat de ruimtewinst groter wordt naarmate de hellingshoek van uw dak kleiner is. Bij een dak met een hellingshoek van 20 graden krijgt u er – met een 4 meter brede dakkapel – ruim 16 vierkante meter woonoppervlak bij!

Meer waarde met een dakkapel

De waarde van een huis wordt voor een deel bepaald door het aantal vierkante en kubieke meter. De waarde van een vierkante meter is overigens sterk afhankelijk van de plak waar het huis staat. Zo is een vierkante meter woonoppervlak in Blaricum bijna € 5000 waard, terwijl een vierkante meter in Almelo rond de € 2000 waard is.

Hoeveel ruimte krijg ik erbij met een dakkapel?

Wilt u weten hoeveel extra ruimte u er met een dakkapel op uw huis bij krijgt? Begin dan met een online offerte-aanvraag bij BM Daktechniek. Onze offerte is precies afgestemd op uw situatie!

Wij nemen contact met u op