Als u kiest voor een dakkapel van BM Daktechniek, kiest u voor kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor het hang en sluitwerk van de kozijnen. Een kozijn in een dakkapel is een bijzonder stuk techniek. De techniek zorgt ervoor dat kozijnen bijvoorbeeld zowel kunnen draaien als kiepen, op een kierstand gezet kunnen worden en ook na jaren gebruik soepel openen en sluiten.

Dicht is dicht

De kozijnen en deuren die zijn gemaakt met VEKA kunststof profielen worden geconstrueerd met een optimale aanduwdruk. Hierdoor zijn ramen en deuren altijd hermetisch afsluitbaar. Dit zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde. Met zulke kozijnen bespaart u op stookkosten en heeft u geen last meer van vocht.

Beslag onderhouden

Het technisch hoogwaardige beslag van uw ramen zal probleemloos werken als u er zorgvuldig mee omgaat. Smeer de bewegende delen van het beslag minstens eenmaal per jaar met een hars- of zuurvrij smeermiddel of olie. Haal indien nodig de bevestigingsschroeven aan.

Rooster boven het kozijn schoonmaken

Ook het ventilatierooster bovenin het kozijn moet regelmatig schoongemaakt worden. We raden u aan om jaarlijks het vuil en/of stof naar buiten te blazen met een föhn.

Afdichtingen controleren

Afdichtingen rond de kozijnen zorgen ervoor dat tocht en water buiten blijven. Deze moderne afdichtingen hebben een zeer lange levensduur. Toch is het belangrijk om ook het afdichtingsrubber met enige regelmaat te controleren en te reinigen. Bekijk de bevestiging en de staat van de afdichtingen en maak ze schoon met water. Gebruik eventueel een mild reinigingsmiddel. Wij raden u aan om het rubber daarnaast twee maal per jaar in te smeren met een onderhoudsstift. Hiermee voorkomt u het vastplakken van de rubbers in de zomer en het vastvriezen in de winter.

Een kunststof kozijn van VEKA bekijken?

Maak dan een afspraak in onze dakkapel showroom. U bent van harte welkom.

Wij nemen contact met u op