Een dubbele dakkapel is een dakkapel op de eerste én de tweede verdieping van uw woonhuis. Met twee dakkapellen boven elkaar maakt u twee verdiepingen van uw huis lichter en ruimer. De dubbele dakkapel kan aan de voorzijde of de achterzijde van woning worden geplaatst.

Waarom een dubbele dakkapel?

De prijzen van huizen in Nederland zijn de laatste 5 jaar meer dan 40% gestegen. Voor veel huiseigenaren die ruimer willen gaan wonen is het plaatsen van een dakkapel daarom een logisch alternatief voor het kopen van een groter huis. Met een dubbele dakkapel zorgt u ervoor dat zowel op de 1e als de 2e verdieping het aantal beloopbare vierkante meter toeneemt. Maar het plaatsen van een dubbele dakkapel heeft nog meer voordelen.

Voordelen dubbele dakkapel

1. Wooncomfort door ruimte en licht

Met het plaatsen van een dubbele dakkapel creëert u twee maal zoveel licht en ruimte in uw huis. Uw wooncomfort zal hierdoor duidelijk toenemen.

2. Lagere kosten dubbele dakkapel

De kosten voor transport van een hijskraan hoeven maar een keer te worden gemaakt bij het plaatsen van een dubbele dakkapel.

3. Woningwaarde met een dakkapel op twee verdiepingen

Wilt u de waarde van u huidige woning flink laten stijgen? Door te kiezen voor een dakkapel op twee verdiepingen kunt u uw huis uitbreiden met een extra slaapkamer en bijvoorbeeld  een tweede, grote badkamer realiseren.

Bouwvergunning voor een dubbele dakkapel

Een dakkapel ten behoeve van de achtergevel op de eerste etage kan vaak vergunningsvrij geplaatst worden. Op de tweede etage is het plaatsen van een dakkapel meestal vergunning plichtig. Lees hier meer over het aanvragen van een vergunning of informeer bij uw gemeente naar de actuele voorwaarden en richtlijnen in uw woonplaats.

Wat kost een dubbele dakkapel?

De kosten voor het plaatsen van een dubbele dakkapel wordt onder andere bepaald door materiaalkeuze Een indicatie van de dakkapel prijzen van BM Daktechniek vindt u hier.

Wij nemen contact met u op