De woningmarkt zit de laatste 2 jaar weer flink in de lift. In vrijwel alle Nederlandse provincies zijn koophuizen behoorlijk in waarde gestegen. Voor woningeigenaren is dat een geruststellende gedachte. Wilt u de waarde van uw huis zekerstellen en verder vergroten? Lees dan ons tips.

Tips om de waarde van uw huis te verhogen

U hoeft niet een rigoureuze verbouwing te plannen om de waarde van uw huis te laten stijgen. Wij zetten onze tip 5 op een rij:

1 Los kleine gebreken op
Klemt de schuurdeur? Begint de verf van de trapleuning te slijten of zijn de plinten op de slaapkamer nog altijd niet vastgezet? Maak een weekend vrij en regel de kleine klusjes in uw huis. Juist door dit soort details goed te regelen, zal de waarde van uw huis stijgen.

2 Schilder de buitenkant
Een goed onderhouden woning is een waardevolle woning. Het schilderwerk (kozijnen, dakgoten, openslaande deuren) is een klus die u prima zelf kunt doen. Kies voor een droge dag in het vroege voorjaar om de boel te schilderen. Kies voor gangbare kleuren.

3 Verzorg de tuin
Heeft u een terras of balkon? Maak deze eens lekker schoon (bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger) en zet leuke planten neer. Als u een tuin heeft ligt het voor de hand om onkruid te verwijderen, het gazon de maaien en planten en bomen te snoeien.

4 Vaste trap naar zolder
Heeft u een vlizotrap naar de zolderverdieping van uw huis? Laat deze voor een vaste trap vervangen. Hiermee trekt u de zolderverdieping echt bij de rest van uw huis.

5 Plaats een dakkapel
Een investering in een dakkapel op uw huis is een investering in de waarde van uw woning en uw woongenot! Een donkere, stoffige zolder wordt dankzij een dakkapel een volwaardige slaap-, hobby- of werkkamer. De extra woonruimte telt mee bij de verkoopprijs van uw huis.

Meer informatie over een dakkapel voor u

Bij BM Daktechniek bouwen we de beste dakkapellen voor ieder huis. Neem contact op voor meer informatie of neem een kijkje in onze showroom.

Wij nemen contact met u op