Een dakkapel is een investering in uw huis die zich laat vertalen in meer ruimte, meer woongenot en een hogere verkoopwaarde van uw huis. Een dakkapel is een duurzame investering want een dakkapel gaat tot wel 50 jaar mee. Bij de aanschaf van een dakkapel zijn er een aantal factoren die de prijs bepalen.

Wat bepaalt de prijs van een dakkapel?

Natuurlijk bepaalt de afmeting van uw dakkapel voor een belangrijk deel de prijs. Maar ook een aantal elementen spelen een rol. Wij zetten ze hieronder graag voor u op een rijtje. In een persoonlijk gesprek bepalen we graag samen met u welke keuzes u voor uw dakkapel wilt maken.

Soort dakkapel

De soort dakkapel die u kiest bepaalt in belangrijke mate de prijs. Wordt het een dakkapel met een plat dak of met een schuin dak. Dakkapellen met een plat dak zijn in Nederland het meest geplaatst. Het grootste voordeel van een dakkapel met een plat dak is de grote ruimte winst. Dakkapellen met een schuin dak zorgen voor een mooie integratie met het bestaande dak. Vooral bij oudere woningen met een authentiek karakter kan het mooi zijn om een dakkapel met een schuindakconstructie te kiezen.

Soort materiaal

Het materiaal wat we ter afwerking van uw dakkapel gebruiken bepaalt mede de prijs. Een kunststof dakkapel afgewerkt met Keralit rabatdelen is doorgaans duurder dan volkern kunststof beplating. Een houten dakkapel afgewerkt met Red Cedar rabatdelen is veelal duurder dan WBP multiplex platen. Wilt u een zinken daklijst of kiest u voor een aluminium daktrim? Hoeveel draai/kiepramen wilt u in uw dakkapel? Alle opties en extra’s bepalen mede de prijs dakkapel.

Dakhelling van het dak

De meeste Nederlandse daken hebben een hellinghoek tussen de 35 en 45 graden. Als de hellingshoek minder dan 35 graden is, moet er meer materiaal gebruikt worden en kan de prijs van de dakkapel daardoor stijgen. Als we voor u een offerte maken is de dakhelling van uw dak daarbij een belangrijk gegeven.

Afwerking binnen

Als we een dakkapel plaatsen is dat inclusief isolatie en een vensterbank onder het kozijn. Natuurlijk kunnen we de binnenzijde van uw nieuwe dakkapel tegen meerprijs ook compleet voor u aftimmeren.

Wat wordt de prijs van mijn dakkapel?

Op onze website vindt u een overzicht van de prijzen dakkapellen van veel gekozen modellen die wij kunnen leveren. Om een exacte prijsindicatie te geven voor uw specifieke situatie, adviseren we u om een gratis offerte aan te vragen.

Wij nemen contact met u op