Overweegt u de aanschaf van een dakkapel? De vorm van uw dak bepaalt voor een belangrijk deel de mogelijkheden. In Nederland bestaan veel verschillende vormen voor het dak. De meest voorkomende dakvorm in ons land is het zogenaamde zadeldak. Deze dakvorm bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die elkaar in de nok snijden.

Toch zijn er ook veel andere dakvormen te vinden. Naast de zadelkap komen ook de lessenaarskap, de schildkap en de mansardekap veel voor. Voor iedere van deze dakvormen kan BM Daktechniek een passende dakkapel leveren.

Gebroken kap

Bij deze dakvorm is er sproke van gebroken, naar buiten geknikte dakvlakken. In Nederland komen deze kappen relatief veel vorm in het midden en oosten van het land. Bij een gebroken kap is het onderste gedeelte van het schuine dak steiler dan het bovenste gedeelte. Daarmee is dit daktype het omgekeerde van een geknikt of aangekapt dak of van een dak met aankapping. Het mansardedak komt in diverse vormen voor en de bekendste zijn te beschouwen als varianten op het zadeldak.

Franse kap

De gebroken kap wordt ook wel een mansardekap of Franse kap genoemd. Deze dakvorm is namelijk ontstaan in de 17e eeuw in Frankijk. In Nederland werd dit type dak veel toegepast om de zolderverdieping van kleinere woningen te vergroten.

Dakkapel plaatsen op een mansardedak

De ruimtewinst van de gebroken kap is kleiner dan op het eerste gezicht lijkt. Een dakkapel op een mansardedak kan voor veel extra licht en ruimte zorgen. Door de bijna verticale onderste dak helft kan de dakkapel voor een mansardedak met relatief weinig materiaal gebouwd worden. Dankzij het steile dakvlak ontstaat er veel leefruimte na de plaatsing van een dakkapel.

Offerte aanvragen voor een dakkapel

Heeft u een dak met een mansardekap en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een passende dakkapel? BM Daktechniek heeft veel ervaring met dakkapellen op maat. Bel ons voor een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Harderwijk. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor een passende variant voor uw woning.

Wij nemen contact met u op