Het plaatsen van een dakkapel is een grote investering. U wordt er, als huiseigenaar, dan ook niet blij van als er dan een lekkage ontstaat. Wat wordt er vanuit de verzekering vergoed? En welke verzekeringen zijn überhaupt verstandig om af te sluiten? Laten we voorop stellen dat er heel veel verschillende verzekeringen mogelijk zijn bij het plaatsen van een dakkapel. Het type verzekering hangt af van uw budget en het risico wat u wilt nemen.

 

Opstalverzekering

U kunt een beroep doen op de opstalverzekering als er sprake is van schade aan spullen die aard- en nagelvast zitten aan het huis. Denk hierbij aan het dak, de ramen en de schuur. Voor huiseigenaren is deze verzekering niet verplicht, maar wel aan te raden. Als er dus een lekkage bij het dak ontstaat, dan schakel je de opstalverzekering in. Helaas krijgt u niet alle waterschade vergoedt. Schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud bijvoorbeeld. U kunt achterstallig onderhoud namelijk voorkomen door op tijd aan de bel te trekken en de noodzakelijke reparaties uit te voeren. Ook schade door nalatigheid krijgt u niet uitgekeerd. Denk hierbij aan schade die zijn ontstaan door verstopte dakgoten. Dit had u kunnen voorkomen door de dakgoot regelmatig schoon te maken. Indien u de dakkapel goed hebt onderhouden en er heeft geen nalatigheid plaatsgevonden, dan vergoedt de opstalverzekeraar meestal de volgende schade:

  • gevolgschade van een lekkage aan het dak, de dakkapel of de dakgoot, de reparatiekosten hiervan worden helaas niet vergoed.
  • En schade die is ontstaan door een lekkage bij de buren. Het moet dan wel gaan om een niet-vrijstaande woning.

 

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering voor alle spullen die in uw woning staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de eettafel, de televisie en het laminaat. De volgende schade aan uw dakkapel wordt (meestal) wel gedekt door de inboedelverzekeraar: gevolgschade van een lekkage aan het dak, de dakgoot of dakkapel. En schade die ontstaan is vanwege het opsporen van een lekkage. Denk hierbij aan hak- en breekwerk van/aan muren, vloeren en andere onderdelen in de woning.

 

Let op: de dekking wisselt per verzekeraar. Check voor het afsluiten van een inboedel- of opstalverzekering daarom altijd eerst alle details en voorwaarden, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer u een beroep moet doen op de verzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering

Het is altijd aan te raden om onenigheid tussen u en de dakkapelspecialist onderling op te lossen. Indien er een juridisch verschil ontstaat tussen u en de dakkapelspecialist, dan kunt u een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering. Let er wel op dat er voor een rechtsbijstandsverzekering altijd een wachttijd van drie maanden staat. U bent dus niet verzekerd voor conflicten of situaties die binnen deze drie maanden wachttijd ontstaan.

Opstalverzekering en inboedelverzekering vergelijken

In een online vergelijken kunt u snel een eenvoudig verschillende inboedel- en opstalverzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Na het invullen van uw gegevens krijgt u direct te zien welke verzekeraar het beste bij uw wensen past.

Tip: verzeker uw inboedel en opstal bij dezelfde verzekeraar. Zo ontstaat er geen gedoe over bij welke verzekeraar u de schade moet melden als u twijfelt of het onder de opstal of inboedel valt.

Wij nemen contact met u op