Een dakkapel heeft globaal gezien drie varianten. U kunt namelijk kiezen uit een dakkapel met een schuin dak of een dakkapel met een plat dak. De derde optie is een nokverhoging. In dit artikel worden de drie opties kort uitgelegd.

Dakkapel met een plat dak

Is het u wel eens opgevallen dat de meeste dakkapellen een plat dak hebben? Dat is niet voor niets. Deze variant is niet alleen financieel gezien het meest aantrekkelijk, maar deze dakkapel mag doorgaans vergunningsvrij op de achtergevel worden geplaatst. Bij een dakkapel met plat dak kunt u kiezen uit zwart dakleer of kunststof dakbedekking.

Dakkapel met een schuin dak

Wanneer u vooral wilt dat uw dakkapel niet te veel opvalt kunt u kiezen voor een dakkapel met een schuin dak. Door het schuine dak van de dakkapel dat wordt voorzien van dakpannen en vormt zo een eenheid met de rest van het dak. Als u geïnteresseerd bent in een schuin dak dakkapel dan is het aan te raden om eerst langs uw gemeente te gaan. Voor dergelijke dakkapellen moet u altijd een dakkapel omgevingsvergunning aanvragen.

Nokverhogende dakkapel

De derde variant dakkapel is de nokverhoging. Dit type dakkapel is vooral ideaal als u te maken heeft met een lage nok / plafondhoogte op uw bovenste etage. U kunt kiezen voor een eenzijdige of een dubbele nokverhoging. Dit type dakkapel wordt voorzien van dakpannen en ook deze dakkapellen zijn vergunningsplichtig. Prijstechnisch is dit de duurste variant dakkapel.

Meer weten?

Wilt u meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden van een dakkapel en welke het beste bij uw woonhuis past? Maak dan een afspraak bij ons in de showroom! Benieuwd naar de kosten dakkapel voor al uw specifieke wensen? Vraag dan een geheel gratis een vrijblijvende offerte aan. Dit doet u eenvoudig en snel via onze website. Voor vragen kunt u ook altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Wij nemen contact met u op