Bij het plaatsen van een dakkapel ontstaat bouwafval. Gelukkig zorgen wij er graag voor dat dit afval op een zorgvuldige manier wordt verwijderd. Hoe dat in de praktijk werkt?

Lees snel meer over het verloop van de dag waarop uw dakkapel wordt geplaatst.

De dag waarop uw dakkapel wordt geplaatst

Voorbereiding is belangrijk om de dag efficiënt en zorgeloos te laten verlopen. U heeft de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst zoveel mogelijk leeggehaald en de vloeren afgedekt.  Zodat het montage team van BM Daktechniek alle ruimte heeft om te werken. Meubels in de ruimte die u niet kunt verplaatsen zijn zorgvuldig door u afgedekt.

Vanaf 07.00 uur ’s morgens
Op de dag van het plaatsen van uw nieuwe dakkapel komt tussen zeven uur en half acht ‘s morgens een team ervaren timmerlieden  van BM Daktechniek. Uw nieuwe dakkapel wordt op een grote aanhangwagen meegenomen en voor uw woning geparkeerd. Het benodigde gereedschap  en de ‘’Big bag’’ afvalzakken worden in de ruimte klaargezet.

Vanaf 08.00 uur ’s morgens
Rond acht uur in de ochtend wordt er een klein gat in uw dak gezaagd. Door dit gat worden de dakpannen verwijderd. Nadat de pannen zijn weggehaald wordt het gat in uw dak groter gemaakt en indien nodig de dakconstructie aangepast. Het bouwafval wordt in de grote Big bag bouwafvalzakken gestopt. Zo is uw dak helemaal klaar voor de komst van de kraan én uw nieuwe dakkapel.

Vanaf 10.00 uur ’s morgens
Rond een uur of tien arriveert de mobiele kraan. Als eerste wordt al het bouwafval, dat is ontstaan met  het openzagen van uw dak, verwijderd. De kraan takelt de Big bag afvalzakken uit het gat in uw dak. Uw dakkapel wordt aan de kraan bevestigd en op het dak gehesen. De monteurs van BM Daktechniek zorgen ervoor dat de dakkapel met uiterste precisie op de juiste plek wordt gezet. Hierna beginnen de monteurs met het waterdicht maken van de buitenkant. Als u dat heeft besteld, timmeren ze ook de binnenkant van de dakkapel zorgvuldig voor u af.

Tussen 13.00 en 17.00 uur
Gefeliciteerd, uw dakkapel is geplaatst! Bij de oplevering van de dakkapel krijgt u uitvoerige uitleg over de werking van de (draaikiep)ramen en eventuele ventilatieroosters, rolluiken en insectenhorren. Als alles duidelijk is gaan de monteurs weer naar huis en kunt u genieten van alle ruimte die u erbij heeft gekregen.

Zelf bouwafval afvoeren?

Het afvoeren van het bouwafval wordt door ons tegen meerprijs aangeboden. U kunt er ook voor kiezen om het bouwafval in eigen beheer af te voeren. Wij hijsen dan wel het afval in een Big bag naar beneden. Vervolgens  dient u dan zelf de volle Big bag – wanneer het voor u gelegen komt – leeg te halen en af te voeren. Wij adviseren u om vooraf te informeren bij uw gemeente voor het afstorten van afval.

Meer informatie?

Overweegt u het plaatsen van een dakkapel op uw huis en wilt u meer weten over de mogelijkheden en aanpak van BM Daktechniek? Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Harderwijk

Wij nemen contact met u op