Herkent u zich in het volgende probleem: in de winter is het ijskoud op zolder en in de zomer zeer heet? Dan heeft BM Daktechniek wellicht een oplossing voor u: Een dakkapel!

Dakkapel & klimaatbeheersing

Nu zult u waarschijnlijk denken wat een dakkapel te maken heeft met de temperatuur op zolder. Een dakkapel is toch alleen maar voor licht en ruimte? Dit zijn weliswaar de twee grootste effecten van het laten plaatsen van een dakkapel, maar een dakkapel kan nog veel meer voor u betekenen. Dit komt allemaal door de verschillende mogelijkheden die u kan toepassen op uw dakkapel. De meeste dakkapellen zijn, afhankelijk van uw wensen, standaard uitgerust met draaikiepramen, HR++ beglazing en een goede isolatie. Hiernaast kunt u bijvoorbeeld ook nog voor de volgende opties en extra’s kiezen:

  • 5-standen kiepbeslag
  • Ventilatieroosters
  • Warmte werend glas
  • Rolluiken
  • Extra isolatie

Opties & Extra’s

Hieronder zullen we de bovengenoemde opties en extra’s kort met u doornemen.

5-standen kiepbeslag

Een standaard draaikiepraam draait naar binnen en valt naar binnen in één kiepstand. Door get geïntegreerde 5-standen kiepbeslag kunt u zelf bepalen hoever u de kiepstand open wilt hebben. Hierdoor is het makkelijker te bepalen hoeveel buitenlucht u naar binnen wilt laten.

Ventilatieroosters

Een ventilatierooster is een smal rooster dat aan de bovenkant van een raam kan worden gemonteerd. Dit rooster zit vast in het kozijn. Het ventilatierooster komt standaard uitgerust met een duimhendel. U kunt er ook voor kiezen om bedieningsstokken erbij te nemen voor het gemak. Zowel in een vast raam als in een draaikiepraam kunnen de ventilatieroosters op het glas gemonteerd worden. Het fijne aan deze roosters is dat er een stoffilter inzit en dat u met behulp van de hendel zelf kan bepalen hoever u deze open zet.

Warmte werend glas

Er zijn ook speciale ruiten ontwikkeld die warmte werend zijn. U merkt waarschijnlijk wel dat achter glas het snel warm wordt. Met deze speciale ruiten zult u hier geen last meer van hebben. Aan het glas is niets te zien, maar binnen blijft het langer koel.

Rolluiken

U kunt er ook voor kiezen om een rolluik te laten plaatsen. De rolluiken die BM Daktechniek leveren zijn elektrisch bedienbaar. Daarnaast zijn ze verduisterend en werken ze warmte werend. Ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer. In de winter heeft u juist weer profijt van een rolluik doordat ze het klimaat in de desbetreffende ruimte behouden. Zo ontsnapt de warmte van de kamer niet en blijft het een aangename temperatuur binnen.

Extra isolatie

Een andere optie is om uw dakkapel extra te laten isoleren. De dakkapellen van BM Daktechniek zijn standaard al voorzien van een goede isolatie. Maar u kunt er voor kiezen om gebruik te maken van hogere isolatiewaarden. Hierbij dient u wel rekening te houden met de isolatie van de rest van de ruimte. Als u dakkapel erg goed geïsoleerd is, maar de rest van het dak niet, dan zal de extra isolatie weinig toevoegen en is het juist verstandig om de isolatie van uw dakconstructie ook aan te pakken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw wensen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Via onze website kunt u eenvoudig en snel een offerte aanvragen.

Wij nemen contact met u op