Een casco dakkapel die wordt geplaatst, kan een aanvullende afwerking aan de binnenzijde gebruiken. De buitenzijde wordt altijd door de leverancier van uw dakkapel afgewerkt, maar voor de binnenzijde heeft u diverse extra opties. Het is namelijk mogelijk om de binnenzijde (plafond, zijwanden en het kunststof kozijn) in eigen beheer af te werken en in dit artikel zullen we aangeven wat hier zoal bij komt kijken. Er zijn wel een aantal aanvullende opties zoals het schilderen en spackspuiten van de zijwanden. Deze opties zullen we in dit artikel bespreken.

Onderdelen om aan de binnenkant af te werken

Laat het plaatsen van een dakkapel aan de specialist over. De dakkapel zal in zijn geheel worden afgeleverd en verder hoeft hier niet meer naar de afwerking te worden gekeken. Wel kunt u ervoor kiezen om de binnenkant extra mooi af te werken, dit wordt vooral gedaan om de dakkapel in de kamer te integreren.

Onze aanrader is om te kiezen voor spackspuiten. Dit is specialistisch werk dat door een stukadoorsbedrijf gedaan zal worden, maar het is een relatief goedkope oplossing met veel mogelijkheden. StukadoorInfo geeft hier extra tips over die u kunnen helpen bij de zoektocht naar een geschikt stukadoorsbedrijf.

Inrichten van de kamer

Wat wij vaak zien gebeuren is dat niet alleen de dakkapel een extra afwerking kan gebruiken. Bij het plaatsen van een dakkapel ontstaat er namelijk een hele nieuwe kamer. De kans is dan ook groot dat de kamer een andere bestemming krijgt. Dit maakt het verstandig om direct de hele kamer af te werken, zodat de kamer en de dakkapel perfect bij elkaar passen.

Naast het laten glad stuken of kiezen voor spackspuiten, is het ook mogelijk om te kiezen voor behang of schilderwerk. Nadat alles is afgewerkt kan het geheel worden afgerond met gordijntjes. Bent u klaar met het kluswerk? Dan kunnen de meubels weer naar binnen.

Welke wandafwerking kiezen?

Er zijn hier zoals genoemd vele mogelijkheden in en het is belangrijk om alle voordelen goed om een rijtje te zetten. Zo heeft iedere optie wel goede en slechte punten.

Voordelen spackspuiten: Spackspuiten is een snelle en goedkope manier. Binnen een dag kan de gehele kamer worden meegenomen. Zelfs als het werk door een stukadoor wordt uitgevoerd, liggen de kosten per m2 vrij laag.

Voordelen schilderwerk: Veel vrijheid om te variëren met kleuren en de mogelijkheid om het zelf aan te brengen. Het kan ook weer makkelijk opnieuw geschilderd worden.

Voordelen behangen: Lijkt veel op schilderwerk qua voordelen. Bij behangen zijn er vaak nog meerdere patronen mogelijk die vooraf op het behang gedrukt zijn.

Kosten hiervoor

De kosten inschatten zal vooral afhankelijk zijn van de kamer grootte. Het afwerken kan namelijk vrij goedkoop zijn, wanneer er niet al te gek wordt uitgepakt. Wordt er gedacht aan spackspuiten dan zullen de kosten voor een gemiddelde kamer van 12m2, rond de 300 a 400 euro liggen. Hiervoor komt de stukadoor op locatie om alles binnen een dag af te werken in gewenste kleur en korrelgrootte.

Schilderen of behangen kan een stuk voordeliger. Reden hiervoor is dat het zelf gedaan kan worden waardoor alleen de kosten voor het materiaal overblijven. Een nadeel hiervan is dat u dan zelf tijd moet investeren in het verven of behangen van de kamer. Het blijft dus een afweging tussen tijd en geld dat u wilt investeren.

Wij nemen contact met u op